fbpx

VALLØ KØKKENER – FRA STAMME TIL KØKKEN

Massiv træbordplader

MASSIVE TRÆ BORDPLADER

Træ er ren natur, ægte og varmt i sit udtryk. En anden kvalitet ved en bordplade i massivt træ er også træets betagende og meget individuelle åretegning. Og så er en træbordplade særdeles velegnet til at skabe kontrast til køkkenets øvrige elementer, moduler, farver og materialer. 

Træ er også rart at røre ved, og så tilføjer det noget ægte og varmt til køkkenrummet. Med en bordplade i massivt træ vil der forekomme farvenuancer, knaster og spejl. Det varierer mere eller mindre fra bordplade til bordplade, og skal egentligt bare ses som dét, det er: En del af træets udseende og naturlige variation og charme. Med den rigtige vedligeholdelse og oliering holder en massiv træbordplade til gengæld i mange, mange år. Og den bliver kun smukkere og smukkere, som tiden går. 

Herunder kan du se og læse konkrete facts om de forskellige, massive træsorter. 

 

svane-bordplader-massiv-ask-graaolie

Massiv Ahorn bordplade. Læs mere her

svane-bordplader-massiv-ask-sortolie

Massiv Eg bordplade. Læs mere her

svane-bordplader-massiv-ask-olie

Massiv Iroko bordplade. Læs mere her

svane-bordplader-massiv-ask-graaolie

Massiv Valnød bordplade. Læs mere her

svane-bordplader-massiv-ask-sortolie

Massiv Valnød bordplade. Læs mere her

svane-bordplader-massiv-ask-olie

Massiv Wenge bordplade. Læs mere her

VALLØ KØKKENER – FRA STAMME TIL KØKKEN

Følg Vallø Køkkener på de sociale medier

RÅD OG VEDLIGEHOLDELSE AF MASSIVE TRÆBORDPLADER

Massiv træ ”arbejder” altid lidt – også selv om det er tørret korrekt og har haft den nødvendige lagringstid. Det er faktisk helt naturligt, at massive træplader bevæger sig – afhængig af påvirkninger fra temperatur, luft og fugt.

Det er også et kendt fænomen, at træ påvirkes af lys. Derfor vil bordpladen forandre udseende med tiden.  Ofte vil træet komme til at fremstå mere ensartet i farven. Og hvem sætter ikke pris på naturlig patina? Massive træbordplader kræver vedligeholdelse og oliering efter behov. Typisk 2 til 3 behandlinger om året – med samme olie, som bordpladen er behandlet med fra starten. Efter montering af bordpladen anbefaler Vallø Køkkener, at pladen olieres igen, før den tages i brug første gang.

Vi anbefaler også, at du fortsætter med at anvende samme olie, som bordpladen oprindelig er behandlet med.  I det daglige er det ikke noget, nogen går og tænker på. De fleste nyder bare den naturlige styrke og skønhed. – Du får selvfølgelig vores bedste vedligeholdelses-tips og råd med på vejen, når du handler nyt køkken hos Vallø.

VALLØ KØKKENER – FRA STAMME TIL KØKKEN

Se vores flotte køkkener i virkeligheden